woensdag 9 april 2014

Kinderboerderijnamiddagen 2014

In samenwerking met Surplus Kortrijk (www.kortrijk.be/surplus) biedt Kre-Aktief gratis schitterende boerderijnamiddagen aan aan organisaties die werken met bijzondere kinderen met een leeftijd van 6 tot 9 jaar.

De boerderijnamiddagen vinden plaats op woensdag 14 en 21 mei 2014 in de Engelenhoeve in Sint-Denijs (Zwevegem)(www.engelenhoeve.be)

Denis Detavernier, eigenaar en bezieler, stelt Kre-Aktief graag zijn mooie hoeve - die hoofdzakelijk paarden en pony’s huisvest - ter beschikking. De keuze voor het paard/pony als thema was een logisch gevolg op de vele positieve reacties van kinderen die eerder al konden genieten van de gastvrijheid van de Engelhoeve.

Een huifkarrentocht, een leuke ponyrit, maar niet minder belangrijk de verzorgende taken met betrekking tot de grote viervoeters behoren tot de activiteiten van deze namiddag.

Kre-Aktief krijgt de hulp van enkele leerlingen van het Stella Maris instituut (Sint Denijsstraat in Kortrijk) om een aantal ondersteunende activiteiten te verzorgen.

Telkens 30 kinderen kunnen aan de namiddagen deelnemen. De namiddagen starten om 14 uur en duren tot 16 uur. Als het moeilijk is om met de kinderen ter plaatse te geraken, biedt Kre-Aktief gratis vervoer aan.

Tijdens de namiddag hoeft niemand honger of dorst te lijden. Voor iedereen is er een versnapering en een drankje .

Deze activiteit wordt mee mogelijk gemaakt door de Stad Kortrijk, dienst Welzijn / vrijetijdsparticipatie.

Omdat het aantal plaatsen beperkt is (30), vragen schrijf je best zo vlug mogelijk in bij Kre-Aktief vzw t.a.v. Johan De Deurwaerder, Hemelrijkstraat 16 in 8510 Kortrijk (Marke) of tom.vermeir@telenet.be.
Dit vermeld je bij inschrijving:
  • naam en voornaam van de contactpersoon
  • de naam van de voorziening/school/(buurt-)centrum
  • aantal kinderen
  • woensdag 14 mei of woensdag 21 mei 2014 (één van beide kiezen) 
  • de namen van de kinderen door (voor de verzekering)
  • de namen van begeleiders/vrijwilligers die de kinderen begeleiden (dit laatste is niet verplicht)
Meer info: 0474 52 94 77 (Vermeir Tom). Indien gewenst komt Tom of Johan even langs om het project van Kre-Aktief wat meer te verduidelijken.